SDKF

Saras och Kalles

Några värmeborstar jag testat

Att kunna styla håret snabbt är något som passar många av oss. Inte minst är det perfekt för oss som inte är några proffs bland styling- och värmeverktyg och som vill ha snabb styling utan krångel.

Även om det är på det viset att du är duktig på att både göra blowouts med fön och att locka eller platta håret efteråt tar ju detta mer tid än med en värmeborste. Detta innebär att en värmeborste även passar dig som är mer proffsig men som vill att det ska gå undan.

Oavsett vad du vill ha för slags stil på håret kan du alltid räkna med både volym och fin glans när du använder värmeborste. Det är helt enkelt en sådan produkt som gillas av många och som gör att det inte bara bli enkelt att få snyggt hår, det går snabbt också! Jag har testat flera olika värmeborstar, därför tänkte jag dela med mig av de produkter jag tycker är allra bäst. För mer tips om styling kan jag tipsa om denna artikel.

Topplista

1. OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush 38 mm

Denna värmeborste är kanonbra för dig som vill ha den fönade looken, men som tycker att det är svårt att använda fön + rundborste samtidigt – den passar även dig som är nybörjare och helt utan tidigare skills iom området.

Den ger massor av fin volym och ett naturligt resultat samtidigt som den är snabb och smidig. Med keramisk tourmaline beläggning och en borststorlek på 38 mm är detta ett mycket bra val. Även dess sladd på 2,8 meter ger vi ett extra plus.

Den ser till så att glansen maxas samtidigt som statisk elektricitet minimeras – allt man kan tänkas behöva!

2. ghd Glide Hot Brush

Denna värmeborste är bra för att tämja torrt hår, vilket gör att den är ett praktiskt redskap på morgonen. Den keramiska teknologin med joner värmer upp den så att dess temperatur ständigt ligger på 185 grader, vilket är den optimala stylingtemperaturen. Efter 60 minuter utan användning stängs den av automatiskt och det gör att man kan känna sig extra säker och trygg med denna värmeborste.

Jonerna tar bort friss och gör så att håret fräschas upp med ett par snabba drag. Det går alltså snabbt att få en snygg frisyr som ser välvårdad och snygg ut, även om håret står åt alla håll när man vaknar.

Den har både korta och långa borst och det gör att stora sektioner kan stylas på samma gång samtidigt som det ger en naturlig och mjuk rörelse i ditt hår.

3. Keratin Protect Värmeborste

Denna värmeborste har avancerade keramiska beläggningar med Keratin och mandelolja som förs över till ditt hår när du använder den. Håret får därför extra glans, näring och vård under tiden du stylar håret. Den hjälper dig att skapa såväl lockar, platt eller vågigt hår. Naturligtvis kan du själv välja vilken typ av lockar och dessutom ger den volym till platta och tunna hår.

Värmeborsten har fem olika temperaturinställningar där den varmaste är 180 grader. Uppvärmningstiden ligger på 30 sekunder, så det är enkelt att snabbt fixa håret, oavsett hårtyp och oavsett vad du är ute efter för typ av resultat.

Vad är värmeborste?

En värmeborste är helt enkelt en borste, ofta en rundborste, som är varm. Den passar endast torrt hår, till skillnad från varmluftsborstar som kan användas för att torka håret samtidigt som det stylas. Vad gör då en värmeborste? Den kombinerar helt enkelt styling med borstning så att man slipper borsta och styla med olika verktyg.

Hur använder jag värmeborste?

Beroende av vilken värmeborste du väljer kan den användas på olika sätt. Om du väljer en som är i form av en rundborste kan den användas för att skapa lockar i håret, vilket många uppskattar. Det är ett smidigt verktyg för dig som vill skapa snabba och snygga lockar utan att det behöver vara särskilt svårt.

Det finns även, som ni kan se i vår topplista, värmeborstar i andra former än just rundborstar. Om du vill ha en plattborste istället så plattas håret vid användning. Det är med andra ord bara för sig att välja det alternativ som passar dig bäst. Vad gillar du bäst? Lockar eller platt hår? Oavsett vilket kommer du att få fin glans och volym till håret när du väljer en värmeborste.

Billig eller dyr värmeborste?

Det finns värmeborstar i olika prisklasser, så det är inte svårt att hitta en som passar storleken på plånboken. Ofta är det så att de lite dyrare varianterna är bättre, men det är inte alltid så att dyrt är bättre. Vårt tips är att inte lockas av ett billigt pris då det ofta är så att om ett styling- eller värmeverktyg har ett pris som känns för bra för att vara sant så är det också ofta så.

Var köper jag värmeborste?

Du kan köpa bra värmeborstar i alla de stora skönhetsbutikerna, i lågprisvaruhus och lite varstans. Beroende av vilket märke du är ute efter finns det mer eller mindre stor chans att hitta den värmeborste du är ute efter på många ställen.

Kommentarer är stängda.