SDKF

Saras och Kalles

Vägar till ett bättre sexliv

För något år sedan hade Kalle och jag lite av en svacka i kärlekslivet. Vi har varit tillsammans några år nu och som jag tror många andra par kan känna igen sig i så var allt väldigt hett i början men med tiden går relationen in i ett annat skede. Jag säger inte att det är naturligt att saker och ting ska bli mindre passionerade i en äldre relation. Men, faktum är ju att den där nyförälskelsen inte kan hålla i sig för evigt. Med tiden blir man mer bekväma med varandra och sexlivet kanske går lite mer på rutin. Vi har helt klart mindre sex nu än vi hade första månaderna vi var tillsammans, men detta behöver inte vara fel. Problemet blir väl om man känner att saker och ting börjar fastna, att man inte utvecklas som man gjorde i början.

När vi vi först kände av denna svacka var vi väldigt ärliga med varandra och pratade om det, detta tror jag räddade oss. Genom att diskutera kan man belysa problemen och få idéer och handlingskraft till att prova nya saker. Vi tänkte tipsa om några saker som hjälpte oss och som jag tycker ni kan ta till eller tänka på om ni känner att ert kärleksliv har förbättringspotential.

Prata om det

Jag har redan varit inne på detta. För att kunna göra något åt situationen så krävs den att den uppmärksammas av båda. Kan man inte ens formulera problemet så kan det vara svårt att göra något åt det. Det kan också vara så att bara en av parterna i relationen upplever att något är fel. För att göra något åt situationen gäller det att båda två är medvetna så att man kan jobba åt samma håll. Om ni själva inte lyckas kommunicera med varandra på ett bra sätt kan parterapi vara ett bra sätt att få hjälp att komma vidare på.

Bättre förspel

För att upprätthålla en bra relation, anser i alla fall vi, att man behöver man ha sex regelbundet. För att kunna ha sex ofta behöver man vara sugna på varandra. För att öka detta sug rekommenderar vi mycket förspel. Förspel kan vara att ta på varandra och kyssas innan själva sexakten, men förspelet kan även vara mer än så. Egentligen kan förspelet börja redan tidigare på dagen. Det kan vara blickar som utvecklas, lekfullhet och flörtande. Förspel kan också börja som en längre massage där man värmer upp genom att ta på varandra, får varandra att slappna. Förspel kan också vara att man tar av sina kläder långsamt och sensuellt eller till och med att man dansar för varandra.

Sexleksaker

Att ta in sexleksaker kan ge sexlivet än välbehövlig krydda. Man ska inte se det som att någon av parterna är otillräcklig på grund av att man tar in ett hjälpmedel i sovrummet. En sexleksak är ett komplement till era egna kroppar, något som kan får er att känna ännu mer njutning än ni annars hade gjort. Att se sin partner njuta extra mycket är ofta väldigt sexigt och därför något som höjer den sexuella upplevelsen för er båda. På Lovetime kan man läsa recensioner av sexleksaker.

Sexställningar

Har ni inte redan provat så läs på om sexställningar. Om båda gemensamt läser på om sexställningar kan ni sedan välja ut några ni ska prova. Det kan tyckas lite torrt att sitta och läsa på men tro mig om det ska bli av så får det göras seriöst. Att tro att det ska hända nya saker i sängen helt spontant händer sällan, av gammal vana är det oftast samma gamla ställningar som återanvänds om man inte verkligen gör en gemensam ansträngning för att prova något nytt. Hälsoliv tipsar om några magiska sexställningar.

Kommentarer är stängda.